Nescrisele mele

Nu îmi certați condeiul!

Mi-a fost certat condeiul de atâtea ori, încât s-a strâns printre ridurile literelor și și-a ciobit curgerea.

I s-a reproșat că e prea tânăr și nu poate să spună ce alții au făcut-o deja, mult mai bine. L-au condamnat că a luat locul stetoscopului și că ar trebui să stea ascuns în buzunarul de la piept. Să își vadă de treaba lui și să nu mai încâlcească metafore puerile.

Condeiul meu s-a rușinat la început. A vrut să șteargă tot. Să își ceară scuze pentru naivitate și pentru virgulele puse greșit. S-a așezat cuminte într-un colț de masă, așteptând să i se ofilească cerneala.

Dar a venit ziua când l-am luat din nou în mână. O simplă atingere care ne-a făcut pe amândoi să tresărim. Scăldați în viață până-n gât ne-am lăsat cuprinși de panică și de renunțare. Până la acea atingere. Atunci ne-am relaxat și ne-am contopit. Am recitit și corectat și am început să netezim cuvintele cum știam noi mai bine.

Deoarece locul lui e în mâna mea și eu fără el nu mai sunt. Nu îmi certați condeiul, e încă mic și plin de vise. Însă literele lipite de el nu au fost niciodată mai pline de speranță și iubire.

Îmi iubesc condeiul, mă iubesc pe mine cu el în mână!

Sursa foto: pinterest.ro

Colorată, veselă, optimistă și extrem de pasionată; pe numele meu, Mona. Scriitor, Blogger, Coordonator Club de Carte QUARTO, Editor Editura QUARTO. O Nefirească încadrată perfect în Firesc.

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *